keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lontoo

Viimein se Lontoo-päivitys! Olin tosiaan 1. - 3.3. Lontoossa, joskin perjantain ja lauantain välisen yön kävin Coventryssä nukkumassa, kun tuli edestakaisin matkustaminen sen verran halvaksi. 

Perjantaina lähdettiin luokkaretkelle bussilla Coventrystä Lontooseen. Edellisenä yönä oli ollut taas palohälytys, minkä takia ei tullut turhan paljoa nukuttua, joten matka sujui unten mailla. Tarkoituksena oli vieralla kahdessa näyttelyssä (ensin koko ryhmän kanssa yhdessä, sitten omassa valinnassaan), minkä jälkeen oli vapaata aikaan joko siihen asti että bussi lähtee takaisin kolmelta tai halutessaan pystyi myös ilmoittamaan että aikoo selvitä omin avuin Coventryyn.

Hotel Russell, älyttömän hieno ainakin ulkopäin (ja ilmeisesti sisältäkin).

Ensiksi siis kohti Photographers' Gallerya. Siellä oli useammassa kerroksessa erilaisia näyttelyitä. Geraldo de Barrosin työt oli mun mielestä erityisen kivoja ja niistä sain ideoita omaan koulutyöhönkin. Kuvia oli leikelty, niistä puuttui juttuja ja niin edelleen. Kuva-analyysit ei ole koskaan ollut mun juttu, joten en ala näitä näyttelyitä ja niiden teemoja puimaan läpi sen kummemmin.

Tämän jälkeen hajannuuttiin Hannan kanssa muusta luokasta ja lähdettiin etsimään Haunch of Venisonia. Aika kauan me saatiin sen perässä harhaillakin, käveltiin ilmeisesti kerran ohikin kun pyörittiin pitkään oikealla alueella, mutta löytyihän se! Suurin yllätys oli se, että näyttely oli lähinnä täynnä isoja maalauksia valokuvien sijaan, mutta oli muutamassa niissä kuviakin käytetty.

Mikäs siinä taidetta katsellessa. Tän jälkeen hipsittiin Pizza Hutiin, missä oli huippukiva tarjoilija, joka antoi meille ilmaiset limpparitkin. Tosin myöhemmin tuli paha mieli kun en tajunnut yhtään että mun olisi pitänyt jättää sille tippiä! Tulin ajatelleeksi asiaa vasta seuraavana aamuna. Höh.Ruuan jälkeen tulikin lähinnä kierreltyä parit kivat kaupat: Irregular Choice, Pylones ja suuuuuuuuuuuuri Forbidden Planet. Irregular Choice oli kyllä itsessään jo melkein taivas, kun se oli sisustuta myöten ihan mahtava paikka. Yhtään kenkäparia (tai mitään muutakaan) ei kyllä mukaan tarttunut, mutta ehkä ensi kerralla! Forbidden Planet oli (taas) pettymys kun niillä(kään) ei ollut Jurassic Park-sarjiksia. Netissä kyllä on, mutta olisin halunnut ostaa ne hyllystä käsin.

Kohta olikin jo aika suunnata juna-asemalle. Jalat alkoi olla aika turta. Juna-asemalla kävikin ilmi, että raiteiden korjaustöiden takia junasysteemit on muuttuneet. Sen sijaan että päästäisiin suoraan Coventryyn, meidän piti matkustaa toisen junayhtiön junalla Rugbyyn (josta on ehkä 10 minuuttia Coventryyn) ja vaihtaa siellä taas toisen junayhtiön junaan, johon meillä oli alunperin liput. Onneksi jossakin vaiheessa matkaa ilmoitettiin, että saadaan mennä Coventryyn asti samalla junalla, ettei tarvitse odotella Rugbyssa tuntia sitä toista junaa!

Seuraavana aamuna sitä sai sitten suunnata takaisin Lontoota kohti, kun mun perhe oli matkustanut sinne edellisenä yönä. Oon niin herkkis, että meinasi tulla itku jo ennen kuin pääsin junaan, koska oli niin kiva nähdä porukoita pitkästä aikaa. Viimeistään siellä Eustonin asemalla se itku sitten tulikin!

Kaksi päivää tuli pyhitettyä sitten aika hyvin turistitouhuille. Lauantaina käytiin kokeilemassa London Eye ja vilkaisemassa pari nähtävyyttä siitä läheltä. En oo korkeiden paikkojen paras ystävä enkä ensin suostunut edes nousemaan penkiltä London Eyessä, mutta kun oltiin päästy tarpeeksi ylös niin sain vakuutettua itseni että ehkä tää ei putoakaan. Oli hienot maisemat!
Sitten onkin jo sunnuntain vuoro! Ensiksi riennettiin tsekkaamaan Madam Tussaudsin vahakabinetti. Prinssi Harrynhan esittelin jo tuossa pari päivitystä sitten. Oli siellä muutenkin ihan hauskoja vahanukkeja, mutta ihan liikaa oikeita ihmisiä. Kohokohta oli ehkä se, kun mentiin kabinetin kauhukäytävälle, niin kauempaa meidän edestä kuului hyvin kovaa huudettuna suomalaisia kirosanoja! Lopuksi oli myös hieno 4D-näytös.

I'm gonna eat your soul. Ihana Hitchcock!
Uhkaava kyltti Hitchcockin yläpuolelta

Kabinetin jälkeen oli vuorossa kiertoajelua. Istuttiin noin 1,5 tuntia bussissa ja mua paleli niin paljon! Hienot oli kuitenkin maisemat. Kiertoajelu vei lopulta paikkaan, josta päästiin vielä laivalla katselemaan vähän lisää maisemia. 

Illalla olikin aika lähteä takaisin kohti Coventrya. Junamatkassa toi tällä kertaa jännitystä se, että neljä viimeistä vaunua jäi matkan varrelle tietyllä asemalla eikä kukaan tiennyt että missä vaunussa ollaan, kun sisällä ei lue numeroita. Meidän vaunu jatkoi onneksi matkaa! Oltiin se viides. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti