lauantai 12. tammikuuta 2013

Ruokapäiväkirja, osa 1

Me ollaan eletty täällä aika lailla ruokailusta toiseen. Sen takia päätin myös dokumentoida koulun tarjoamat ruuat (Priory Hallin asukkaat saa aamupalan ja päivällisen arkipäivinä). Täällä tosiaan kävellään ruokalaan, leimataan Student Card ja ruokalan neitokaiset antaa sulle sitä ruokaa mitä pyydät. Ei saa siis itse kahmia lautasta täyteen pekonia, vaikka haluaisi, höh!

Täällä kämppien puolella on ihan uskomattoman huono yhteiskeittiö. Siellä ei ole uunia. EIKÄ hellaa. Vain pieni jääkaappi, mikro ja vesiallas. Ei sinne jääkaappinkaan paljoa uskalla jättää, kun vieressä on lappu siitä, miten viime aikoina jääkaapeista on pöllitty muiden ruokia. Ei sitten siis paljoa tehdä ruokaa täällä. Äidille kuitenkin terveisiä, että mulla on huoneessa porkkanoita ja omenoita, niitä on tullut syötyä aika paljon. Käytiin ostamassa Hannan kanssa kuorimaveitsi, etten kuole nälkään.


Tiistai 8.1.2013päivällinen
Ranskiksia ja jonkinlaisia yrttimakkaroita, sämpylä

No, tää oli sitä mitä oli odotettavissa. Tosin tajuntaan iskeytyi se, että tullaan syömään perunaa ranskalaisten ja ties minkä muun muodossa seuraavat 4,5 kuukautta. Söin kuitenkin kerrankin kouluruuan kokonaan!

Keskiviikko 9.1.2013aamupala
Pekonia, kananmunaa ja muroja

Näitäkin osasi jo odottaa. Täällä on hassu systeemi että saat ottaa kaksi kappaletta lihaa (esim. 2 pekonisiivua, 2 makkaraa tai yhden pekonin ja yhden makkaran). Olisi ollut vaihtoehtona myös joku erikoisaamupala (vaihtuu aina ilmeisesti, tällä kertaa se oli jotain kanasysteemiä), mutta silloin ei olisi saanut ottaa muroja.


päivällinen
Kalkkunapata ja SUPERTULISET perunat

Nuo perunat!!! Ne poltti niin paljon. Alla näette kuinka mukavaa niitä oli syödä. Hanna kommentoi tätä tilannetta vain että "I like the way it hurts", kun söin ja valitin ja söin lisää.  Siitä plussaa, että lihapalat oli tuollaisia isoja, eikä sellaista olematonta hippusta niin kuin monta kertaa Suomen kouluruuassa!


Torstai 10.1.2013


aamupala
Pekonia, kananmuna, leipä ja muroja

Samaa rataa edelleen. Onneksi kananmuna oli keitetyssä muodossa kun kaipailin sellaista jo edellisenä päivänä! Pekonikin oli vähän erilaista. Erikoisaamupalan olisi ollut pannareita. Pitää kokeilla joku muu kerta, tällä kertaa ajatus lähinnä ällötti. Leipä oli ihan peruspaahtoleipää. Keskiviikon aamupalalla Hannalla oli joku kamala läpirasvainen versio tästä samasta leivästä, joka oli niin ällöttävä, että yksi haukku oli jo liikaa molemmille. Onneksi nyt oli tarjolla normaalimpikin vaihtoehto. päivällinen
Perinteisiä lihapullia, spagettia ja ranskiksia

Täällä oikeasti tarjotaan perunaa kaiken kanssa. Jopa, kun ruokaan kuuluu spagetti. Kun Hanna sanoi, ettei ota muuta kuin spagetin ja lihapullat, keittäjäihminen varmisti hämmentyneen näköisenä että onko se nyt ihan varma, ja antoi Hannalle ekstrapaljon spagettia. Mää menin orjallisesti spagetti-ranskis-linjalla ja hyvä niin, koska nuo lihapullat oli aika ällöttäviä. Tosin oltiin tankattu Hannan kanssa kokeilunomaisesti aiemmin jo Kentucky Fry Chickenissä (pääsin eroon Namibian KFCn aiheuttamista traumoista!) niin ruuan tarve ei ollut niin suuri. 

Perjantai 11.1.2013


aamupala
Pekonia, kaksi keitettyä kananmunaa, muroja

Samalla linjalla mennään edelleen. Vieläkin on vähän epäselvää, että minkälaisia yhdistelmiä tuossa aamupalalla voi ottaa, niin tuttu ja turvallinen linja on hyvä! Tosin tänä aamuna oli joku uusi tyyppi tiskin takana ja se iski lautaselle tuplaten enemmän ruokaa mitä sain torstaina. Ei valittamista!

päivällinen
Riisiä, ranskiksia, outoa kanasohjoa

Arvatkaa vaan unohdinko ottaa kuvan, kun keskityttiin ruokailun ohessa juttelemaan suomalaiselle muotoilunopiskelijalle? Keittäjäihmiset katsoi taas kummasti, kun olin ottamassa vain riisiä ja kanaa, mutta annoin sitten luvan laittaa niitä ranskiksiakin. Onneksi annoin, koska siinä kanasysteemissä ei ollut paljoa syötävää. 

*

Nyt tässä sitten jännityksellä kokeillaan miten ruokailu onnistuu viikonloppuna. Tuli herättyä tavallista myöhemmin eikä aamupala maistunut, joten ruokailu venyi aika pitkälle. Lähdettiin puolen päivän jälkeen metsästämään ruokapaikkaa keskustaan, mutta todettiin että joka paikka oli ihan uskomattoman täynnä, niin lopulta käytiin kaupassa hakemassa valmisruokaa ja palattiin kämpille. Hannakin tuossa jo totesi että valmisruuat on täällä laadukkaampia mitä Suomessa, mikä kyllä tuntuu pitävän paikkansa. Sitä vaan sai taas kirota, kun  ei ole uunia, niin se rajoitti valmisruokienkin valikoimaa aika lailla...

2 kommenttia:

  1. EI PERUNAA JA SPAGETTIA VOI SYÖDÄ YHDESSÄ! XDd
    Englantilaiset ovat outoja.

    VastaaPoista
  2. VOI EI..... Eikö sieltä saa MITÄÄN terveellistä? Onkoha Skoteissa sama homma... Hei, sitte ku totun Skotlannissa liikkumiseen nii nähelläänpä tyäret! t. Reetardi

    VastaaPoista