keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Jürgenilla on asiaa


Mulla on yksisarviskämppis nimeltä Jürgen (von Rosa-Fluffiga Enhörningen). Tarkkasilmäiset saattoi huomata sen jo mun huonetta esittelevästä päivityksestä. Jürgen ei opiskele, mutta on täällä vaihdossa erityisesti innostunut historiasta ja halusi siksi blogiin oman osion, jossa se voi kertoa faktoja Coventrystä! Jürgen kulkee kokonsa puolesta kätevästi laukussa ja onkin päässyt poseeraamaan kuvissa ympäri kaupunkia. Tänään Jürgen haluaa kertoa teille Lady Godivasta. 

Jürgenin taianomaisuus saa kuvan näyttämään varsin manipuloidulta. Sitä se ei kuitenkaan ole!

"Tässä kaupungissa ei voi välttyä Godivalta, kun kaupungista löytyy kaikkea aina patsaasta ja kellosta aina kaupunginvaltuuston logoon. Pitää matkata ajassa takaisin aina 1000-luvulle asti, että päästään tapahtumiin, joista Godiva tunnetaan. 

Godiva oli Leofricin, Mercian jaarlin ja Coventryn lääninherran, aviopuoliso, joka pyysi miestään hellittämään kaupungin veroja useaan kertaan. Tarpeeksi kauan aneltuaan Leofric kuitenkin suostui sillä ehdolla, että Godiva ratsastaisi alasti kaupungin läpi. Ei kai siinä kuin tuumasta toimeen! Kaikkia kaupunkilaisia käskettiin kuitenkin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ikkunansa ratsatuksen ajaksi. 

Coventry on kuitenkin Brittien Toppila ja joukosta löytyy aina yksi tottelematon kaveri. Tällä kertaa se oli räätäli Tom, joka porasi reiän kaihtimiinsa voidakseen kurkistaa ohi ratsastavaa Godivaa. Ei ollut hyvä idea, nimittäin Tom sokeutui näystä. Tästä tulee termi peeping tom.

Tomin sokeutumisesta huolimatta kuitenkin onnistunut tempaus, sillä Leofric piti antamansa lupauksen ja alensi kaupungin veroja.

Sellainen on Godivan historian kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vielä lopuksi samalta aukealta, missä Godivan patsas on, kello, joka kertoo Godivan tarinan."


2 kommenttia: