torstai 17. tammikuuta 2013

Birmingham


Päätettiin näin vapaapäivän (joita on tosiaan viisi viikossa) kunniaksi käydä katsastamassa Birmingham, johon pääsee todella helposti junalla. Ollaan aika onnistuneesti lähinnä löhöilty pari päivää (tiistain uskomattoman lyhyen koulupäivän lisäksi) niin oli ihan hyvä lähteä liikenteeseen. Ensin tosin piti selvittää että miten päästään juna-asemalle, kun viimeksi tultiin sieltä taksilla, mutta reitti olikin suhteellisen simppeli ja lyhyt! Yllä kuva paikallisen Rajakylän ja Rajahaudan erottavasta sillasta. 


Täällä saa kätevästi ostettua meno-paluu-lippuja, jotka tulee yksisuuntaista lippua halvemmaksi. Coventry-Birmingham STNS-väli ja vielä lippu takaisin tuli maksamaan yhteensä viisi puntaa eli ei lainkaan paha hinta. Tuon lipun saa vielä käyttää milloin tahansa päivän aikana ja junia menee monta kertaa tunnissa eli paikanpäälle voi pelmahtaa oikeastaan milloin tahansa.

Perillä oltiin ihan kamalan nälkäisiä ja pyörittiin ympäriinsä etsimässä ruokapaikkaa. Mäkkäriin ei haluttu, Subista mulla oli yliannostus, mutta muuta ei oikein näkynyt maisemissa. Eksyttiin sitten paikkaan nimeltä Dixy Chicken (aikalailla samankaltainen kuin KFC) jossa oli kamala palvelu. No, sitten vedettiin superterveellisesti uppopaistettua kanaa naamaan. Kun lähdettiin uudestaan katsomaan keskustan maisemia, löytyi tietenkin niiiiin paljon paremman näköisiä ruokapaikkoja...


Birmingham on Britannian ja Englannin toiseksi isoin kaupunki. Me ei pyöritty kuin aika pienellä alueella keskustassa, mutta siinäkin oli jo älyttömästi nähtävää. Isoja ostoskeskuksia on monta, hauskimpana niistä ehkä Bull Ring, jossa on Selfridges-tavaratalo. Itse tavaratalo-osa näyttää isolta metalliselta mehiläispesältä. Siellä oli paljon merkkivaatteita, mutta ehdottomasti paras osio oli alakerta, jossa oli mm. jelly bellyistä tehty härkä. Siellä oli kaikkea ihanaa krääsää korteista karkkeihin. 

Täällä on muuten ollut ihan mahdotonta löytää oikeita perinteisiä postikortteja. Coventrystä niitä ei löydy mistään. Kerrankin haluaisi olla sen verran turisti, että voisi lähettää maisemakortteja, niin tarjolla on vain onnittelukortteja jokaiselle sukulaiselle aina äidistä serkun koiraan. Helmikuun lähestyessä joka paikka täyttyy kliseisillä ystävänpäiväkorteilla. Onneksi löytyi Waterstone's, josta löytyy myös muitakin kuin onnittelukortteja, mutta ei nekään ole niitä ihan perinteisimpiä postikortteja. Jotain kuitenkin!


Takaisin Birminghamiin. Siellä oli kamalasti härkiä. Sitten alettiin miettiä Hannan kanssa, että mikä ero on härällä ja sonnilla. Nyt sitten tiedetään että härkää käytetään yleensä kuohitusta sonnista. Wikipedia osasi kertoa ainakin Bull Ringin nimen historiasta seuraavaa:
"The name Bull Ring referred to the green within Corn Cheaping that was used for bullbaiting. The 'ring' was a hoop of iron in Corn Cheaping to which bulls were tied for baiting before slaughter."

Itse halusin Birminghamiin lähinnä päästääkseni tarkistamaan Forbidden Planetin valikoiman, kun Coventryn liike petti mut jo kerran. Ei löytynyt mun haluamiani asioita asioita Birminghamistakaan, joten täytyy ilmeisesti tyytyä tilailemaan kivoja juttuja netistä. Forbidden Planet on tosiaan omien sanojensa mukaan "your cult entertainment megastore" eli siellä on kaikkea kivaa sarjakuvista eri elokuvien ja TV-sarjojen oheistuotteisiin. Kyllä siellä pitää käydä vielä kerran (ja varmaan useammankin) uudestaan kokeilemassa Ghostbusters-energiajuomaa ja pyörittelemässä maailman siisteintä Tim Burton-kirjaa, joka saattaa vielä joskus tarttua mukaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti